Derfor er video effektiv markedsføring

Her er fire grunner til at video funker så bra når du skal spre budskapet om dine produkter på sosiale medier:

 1. Både vi mennesker og Google foretrekker video
  Du har kanskje merket det selv på Facebook eller andre sosiale medier: Er det en video der, starter du som oftest den. Så er det opp til kvaliteten og lengden på videoen om du ser den ferdig. Statistikken viser at den såkalte organiske rekkevidden er mer enn dobbelt så god for video som for et bilde. Det betyr at mer enn dobbelt så mange får med seg innholdet ditt enn om du bare bruker et bilde, uten at du trenger å betale for det.

 2. Video funker bra på mobil
  Når du er på farten og kun har mobilen for hånden, vil du som oftest foretrekke korte videoer tilpasset mobilformatet framfor lange tekster. Nå får du aldri lange, tunge tekster fra kortfattet.no uansett, men like fullt er video å foretrekke for de fleste når de skummer gjennom sosiale medier på bussen, i lunsjpausen eller i sofaen.

 3. Video demonstrerer produktet ditt
  Tekst er effektivt for å forklare ting som du ellers ville kunne forklart til en kunde med ord. Men naturlig nok er video mest effektivt der du ellers ville vist fram og demonstrert produktet ditt hvis du hadde kunden i butikken. Om du leier ut lift, selger snøfresere eller eyelinere, vil en video effektivt fortelle kunden hva dette kan bety for han eller henne. Så vil gode tekster måtte supplere dette, det være seg med tekniske data eller tilbakemeldinger fra andre kunder.

 4. Videoer deles med andre
  Selv for en dyktig tekstforfatter er det sjelden vare at lesere og potensielle kunder deler en blogg eller annen tekst. Tekstens oppgave er først og fremst å nå fram til den som leser den her og nå. Videoer derimot deles over en lav sko, hvis de har en form og et innhold som appellerer. Det kan være fordi videoen er morsom, interessant eller nyttig – uansett er terskelen for å dele videoer langt lavere enn for både tekst og bilder.